Stichting Hulp in Huis Nederland

De thuishulp die ontzorgt

Klachten en complimenten

Stichting Hulp in Huis wil haar dienstverlening zo optimaal mogelijk bij u verzorgen. Daarom kunt u klachten en complimenten ten alle tijden aan ons laten weten. U kunt deze mailen naar info@hulpinhuis.eu (t.a.v. Klachtencommissie) of telefonisch contact opnemen 0316-342006.

Wij bieden u helpende handen en streven naar een zo goed mogelijk resultaat. Toch kan het zo zijn dat u niet helemaal tevreden bent over onze diensten. Wij horen graag als er iets niet goed is gegaan of als er u iets niet lekker zit.  Op deze manier kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren en u nog beter helpen.

Ons volledige klachtenreglement kunt u in uw zorgdossier terugvinden. Het is niet altijd nodig om een beroep te doen op de klachtencommissie. In de meeste gevallen kan een klacht met desbetreffende medewerker en coördinator naar ieders tevredenheid worden opgelost. Het indienen van een officiële klacht gaat volgens bepaalde regels. Hoe uw klacht in behandeling wordt genomen staat beschreven in het klachtenreglement.

Ook horen wij het graag als u tevreden bent over onze verleende diensten en onze collega’s. Als u het ons wil laten weten kan dat via info@hulpinhuis.eu of u neemt telefonisch contact met ons op.

 Onderstaand vindt u klachtenjaarverslag van het jaar 2019. 


Klachtenregelement
Klachtenreglement HIH.pdf (142.09KB)
Klachtenregelement
Klachtenreglement HIH.pdf (142.09KB)